Sıkça Sorulan Sorular

1) Kütüphaneden yararlanmak için üye olmam gerekir mi?
Kütüphanede farklı hizmetler verilmektedir (Bkz. Kütüphane hizmetleri)

Kütüphaneyi kullanmak için kütüphaneye üye olmanız gerekmez. Üye olmak; yalnızca kütüphane dermesini ödünç olarak kullananabilmek ya da üyelere açık olan internet erişim merkezi gibi alanları kullanmak için gereklidir. Kitap, görsel-işitsel materyaller (CD, DVD vb.), masaüstü oyunları (Satranç, dama, tangram vb.) gibi kütüphane gereçlerinden yararlanmak, için kütüphaneye üye olunması zorunlu değildir. Herkes bu tür gereçleri kütüphane içinde kulanabilir, dergi - gazete okuyabilir, ders çalışabilir ya da yalnızca sessiz bir alan bulmak için kütüphaneye gelebilir.

2) Kütüphaneye nasıl üye olabilirim?
Kütüphane kaynaklarını ödünç almak, internet erişim merkezinden yararlanmak, güncel duyuru hizmetinden yararlanmak (kitapçııı), kitap okuma topluluklarına katılmak (OKUT) için vb gibi kütüphane hizmetlerinden yararlanmak için kütüphaneye üye olmak gerekmektedir. Üyelik için yapılması gereken işlemler şunlardır:

Kullanıcı: Yetişkin (+18 yaş)
TC Kimlik Numarası yazılı TC Nüfus Cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı bir belgeyle şahsen kütüphaneye müracaat edip, Kütüphaneden alınan Üye Kayıt Formu'nu doldurup imzaladıktan sonra üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle üyelik tamamlanmış olur.

Kullanıcı: Çocuk (0-17 yaş)
Velisine ait TC Kimlik Numarası yazılı TC Nüfus Cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı bir belgeyle velisiyle beraber kütüphaneye müracaat edip, Kütüphaneden alınan Üye Kayıt Formu'nu doldurup velisi imzaladıktan sonra üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle üyelik tamamlanmış olur.

Velisi ile gelmesi zor olanlar, Üye Kayıt Formu'ndaki bilgilerin ve veli imzasının doğruluğunu okul idaresinde, muhtarlıklarda veya resmi bir kurumda onaylatarak getirmeleri halinde üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle de üyelik tamamlanmış olur.

3) Ödünç aldığım kitapları ne zamana kadar kullanabilirim?
Ödünç aldığınız kitapları ödünç alınan günle birlikte 15 gün için kullanabilirsiniz. 2 haftalık süre sonunda aldığınız kitapları kütüphaneye iade etmelisiniz. Ancak bu süre sonunda kitap(lar) başka kullanıclar tarafından talep edilmemişse, 2 haftalık bir uzatma da yapabilmektesiniz.

Geciktirilen ya da kaybedilen kitaplar için izlenecek prosedürü öğrenmek için kütüphane yönetimine başvurmalısınız.

4) Kütüphane'ye nasıl gelebilirim?
Çark Caddesi'nde Şerefiye Cami'nın bulunduğu Kanara Sokak boyunca ilerleyip, Atatürk İlköğretim Okulu yanında kütüphanemize kolayca ulaşabilirsiniz.

Kütüphanemizin tam adresi:
Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü
Hacı Halil Mahallesi
Adliye Cad.1209/1 Sokak, No:16/A
Gebze, KOCAELİ




Daha Büyük Görüntüle